Зеленський подякував депутатам від імені українського народу / фото facebook.com/zelenskiy95

Президент Володимир Зеленський привітав ухвалення Верховною Радою закону про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо скасування недоторканності народних депутатів і заявив, що в парламенті тепер депутати не ховатимуться від закону, а в суспільстві більше не буде «касти недоторканних».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вступаючи на посаду президента, я говорив: наша національна ідея – об’єднавшись, зробити неможливе. Сьогодні ми отримали підтвердження цього. 373 голоси за те, що вважалося неможливим понад 20 років – скасування депутатської недоторканності", - зазначив Зеленський. 

Відео дня

Читайте такожЗеленський запевнив, що депутати не будуть нести відповідальність за політичні рішення, голосування чи публічні виступи

Президент подякував усім фракціям, які голосували за скасування депутатської недоторканності. 

"Дякую фракції партії «Слуга Народу». Дякую також іншим фракціям, які виконали обіцяне своїм виборцям. Дякую депутатам від імені українського народу. Дякую всім українцям, які повірили нашій команді, – ми сьогодні довели, що вас не підведемо. Ми отримали парламент, у якому депутати не ховатимуться від закону, і суспільство, в якому відтепер не буде «касти недоторканних». Але це лише початок. Ми будуємо нову Україну, не перемикайтеся!", - написав Зеленський.