Ілюстрація / REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що підготовка до нового обміну утримуваними особами між Україною і РФ потребує копіткої і розтягнутої у часі роботи.

Читайте такожЗеленський про миротворців на Донбасі: із задоволенням погоджуся, якщо вони будуть на кордоні з РФ

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав журналістам.

Відео дня

«Це потребує початку нового процесу обміну думками, початку нового процесу дуже копіткої і напевно розтягнутої у часі роботи», - зазначив Пєсков.

При цьому він підкреслив, що ніхто не виключає «доцільності такого процесу».

«Це питання тих самих двосторонніх контактів», - додав Пєсков.

При цьому він наголосив, що Кремлю набагато більше імпонують слова, які лунають з Києва, про підготовку детальної «дорожньої карти з виконання зобов'язань української сторони щодо імплементації Мінських домовленостей».

«Ці слова, ці новини нам імпонують набагато більше, ніж ті, які були згадані на самому початку (про необхідність продовжити санкції проти Росії), бо можна повторювати знову і знову - тільки імплементація Мінських домовленостей в повному обсязі допоможе нам усім позбутися цієї внутрішньоукраїнської проблеми», - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров , Євген Панов, Артур Панов.

Одночасно до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

За даними омбудсмена Людмили Денисової, в Росії продовжують утримувати 113 українців, серед яких 89 кримських татар.

12 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні готуються до зустрічі лідерів країн «нормандського формату» і розробляють «карту» виконання Мінських домовленостей з чіткими термінами.