Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський, що Україна готова до будь-якої дати проведення переговорів у "нормандському форматі".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону, коментуючи свою телефонну розмову з канцелером Німеччини Ангелою Меркель та її ставлення до реакції українців на погодження "формули Штайнмаєра".

Читайте такожПитання Криму слід обговорювати у "нормандському форматі" – Зеленський

Відео дня

"Я вдячний пані канцлер Меркель, вона нам дуже допомагає. Вона не очікувала від багатьох колишніх лідерів нашої країни і чинних такої жорсткої реакції на "формулу Штайнмаєра", тому що багато разів це питання підіймалося, з української сторони воно підтримувалось... і в публічній площині. Пані Меркель зараз є людиною, яка об'єднує нас навколо "нормандського формату", зараз саме вона узгоджує з нашою стороною дату і буде узгоджувати з Францією та Росією. Ми готові на будь-яку дату", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 10 жовтня, Зеленський сказав, що Франція, Німеччина та Україна попередньо запропонували провести зустріч у "нормандському форматі" 16 вересня, однак російська сторона цю дату не підтвердила та не погодила, заявивши, що запропонована дата "в них зайнята".

За словами президента, найближчими днями Німеччина та Франція обговорять дату проведення саміту "нормандської четвірки" і запропонують її Росії.