За словами Зеленського, напрям руху країни обирає народ / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що діалог з Росією розпочнеться під час переговорів у «нормандському форматі».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної з президентом Естонії Керсті Кальюлайдс прес-конференції у Таллінні.

Читайте такожЗеленський про поцуплене майно з військових кораблів: Росія нам його поверне (відео)Так, Зеленський прокоментував заяву українського бізнесмена Ігоря Коломойського про зближення з Росією: «Що стосується пана Коломойського. Ви сказали, що він мене підтримує. Мене підтримали 73% українців, якщо серед них був пан Коломойський, то я дуже радий. Пан Коломойський не є президентом України, він громадянин України, але більшість громадян України обрали європейську інтеграцію і курс на ЄС. Саме народ України обирає, куди нам йти. З Росією у нас дуже складна ситуація. Ми почали діалог, який буде розпочато впродовж «нормандської зустрічі» чотирьох лідерів (Україна, Німеччина, Франція та РФ – УНІАН)».

Відео дня

Як повідомлялося, 13 листопада у New York Times було опубліковано інтерв'ю з Коломойським, в якому бізнесмен зробив низку резонансних заяв. Зокрема, на його думку, Україні необхідно відновити зв'язки з Росією для забезпечення економічного зростання, «ЄС і НАТО ніколи не приймуть Україну», США «просто використовують Україну, щоб спробувати послабити Росію».

Раніше УНІАН повідомляв, що Зеленський розповів, про що говоритиме під час зустрічі у «нормандському форматі».