Кличко готовий допомогти Садовому / kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко хоче взяти на поруки мера Львова Андрія Садового, підозрюваного у зловживанні владою.

Читайте також"Буду звертатися до людей": Садовий каже, що у нього немає 50 мільйонів гривень на заставу

Як передає кореспондент УНІАН, про це було заявлено на засіданні Вищого антикорупційного суду, який обирає запобіжний захід Садовому.

Відео дня

Також взяти на поруки Садового визвалися колишні народні депутати Оксана Продан, Олег Березюк, Тетяна Вострікова, Оксана Сироїд, Олег Лаврик, Дмитро Білоцерківець, а також чинний народний депутат Павло Бакунець.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили підозру Садовому у зловживанні владою у справі будівництва індустріального парку в Рясному. Меру Львова інкримінується вчинення злочину за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як заявив тоді сам Садовий, "у 2015 році Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора - компанію CTP. Від цієї компанії за землю ми отримали 54 млн грн. Це було поле, на якому компанія має збудувати індустріальний парк". За його словами, починаючи з 2015 року йде блокування цього питання з усіх сторін: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури. "З того часу прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть", - пояснив мер.

У прес-службі Львівської міської ради повідомили, що у Львові планується збудувати індустріальний парк площею майже 25 га. Керуюча компанія - дочірня компанія нідерландського гіганта нерухомості виробничого призначення у країнах Центральної та Східної Європи СТР. Компанія планує інвестувати у будівництво майже 50 млн євро і збудувати у кілька етапів загалом 100 тис. кв. м виробничих приміщень. Це понад 3 тис. нових робочих місць.