REUTERS

На сьогодні вручено підозри трьом із п’яти осіб, які вважаються причетними до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам заявив речник МВС Артем Шевченко.

За його словами, мова йде про Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко, яких зафіксувала відеокамера вночі напередодні вбивства Шеремета біля його автомобіля, а також Яну Дугарь - військовослужбовця ЗСУ. Їм вручено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Відео дня

Шевченко зауважив, що подружжю Інни і Владислава Грищенків підозру не вручено.

Читайте такожВибухівку під автомобіль Шеремета заклала Кузьменко Юлія - слідство

Речник МВС додав, що вони перебувають під вартою як підозрювані у справі про замах на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області. Шевченко повідомив, що слідство встановило, що вибухівка, якою намагалися вбити бізнесмена, та вибухівка під авто Шеремета дуже схожі за складом. До того ж, додав речник, трафік телефонних розмов Грищенків дає підстави слідству вважати, що подружжя може бути причетним до виготовленні вибухівки для вбивства журналіста.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Сьогодні, 12 грудня, слідство заявило, що у причетності до вбивства Шеремета підозрює п'ятьох осіб - Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім "Лиса"), Яну Дугарь та подружжя Інни ("Пума") та Владислава ("Буча") Грищенків.