Аваков зауважив, що у правоохоронців наразі немає відповідей на всі питання у справі / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у слідства є дані про ініціаторів вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він повідомив під час ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Читайте такожНаразі вручено підозри трьом із п’яти підозрюваних у вбивстві Шеремета«Ця справа не є розслідуваною і розкритою, слідство ще триває. Сьогодні ми провели фазу, коли затримали цілу групу і їм пред'явлені звинувачення, які, на наш погляд, обґрунтовані. І тому ми сьогодні зробили безпрецедентний і великий брифінг. Тому що тема дуже резонансна, дуже хвилююча і розбурхує уми, і ми хотіли дати максимум інформацію, щоб всі розуміли нашу позицію», – заявив він.

Відео дня

Аваков зауважив, що у правоохоронців наразі немає відповідей на всі питання у справі. «У нас немає відповідей по механізму взаємодії. У нас в деяких випадках, ще стоять питання по ролі деяких людей. І, в тому числі, ми бачимо людей, які ініціювали цей злочин», – додав він.

«На жаль, я не все можу сказати, що нам відомо. Сьогодні на брифінгу було ледве 5-7%, може 10% від відомих фактів, які нам відомі, які ми можемо викласти. Я думаю, що в цій справі будуть ще новини та ще інформація», – зауважив голова МВС.

«Ми вважаємо, що наші аргументи дуже серйозні... Переконані, що ми не помилилися», – резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня, у поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п`ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), Яну Дугарь та подружжя Інни («Пума») та Владислава («Буча») Грищенків.