13-14 грудня відбулися співбесіди на посаду голови НАЗК / фото УНІАН

У понеділок, 16 грудня, може стати відоме прізвище переможця конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє антикорупційна організація Transparency International Ukraine.

«13-14 грудня відбулися співбесіди на посаду голови НАЗК. Вже у понеділок може стати відомим ім’я переможця конкурсу. Протягом двох днів у прямому ефірі 8 кандидатів доводили, що варті посади очільника НАЗК», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Нагадується, що 25 листопада Комісія з відбору голови НАЗК затвердила перелік з 30 кандидатів, які відповідають вимогам конкурсу. Серед претендентів, зокрема, екс-член НАЗК, співробітники Національного антикорупційного бюро України, Генпрокуратури, МВС, Верховного суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте такожЕлітний відпочинок на Рівненщині: суд визнав очільника НАБУ Ситника винним у корупції

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції».

Законом змінюється структура управління НАЗК з колегіальної на одноосібну. Документом передбачено, що голову НАЗК призначатиме не президент, а Кабінет міністрів за результатами відкритого конкурсного відбору.

20 жовтня уряд тимчасово поклав виконання обов'язків голови НАЗК на Наталію Новак.

28 жовтня Кабмін створив конкурсну комісію з відбору на посаду голови НАЗК. Троє членів були рекомендовані міжнародними донорами, троє - обрані урядом.

У складі конкурсної комісії шестеро членів: Катерина Риженко, Віталій Шабунін, Ольга Кобилинська, Тільман Хоппе, Горан Клименчич, Майкл Сірс.

Комісія повинна визначити переможця конкурсу до 18 грудня.