Чернушенко / Скриншот из видео

Про це заявив народний депутат України, один з лідерів «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій, коментуючи заяву відстороненого голови апеляційного суду Києва Антона Чернушенка про те, що він отримував вказівки від президента та його підлеглого виносити завідомо неправосудні рішення у кількох гучних справах, зокрема, у справі Гонгадзе.

Так, від імені президента його просили не викликати на допит як свідків Леоніда Кучму та інших колишніх високопосадовців. Крім того, тиск на Чернушенка чинили і через справи про обшуки в ювелірному магазині «Граф», незаконний арешт урожаю деяких агропідприємств та арешт майна компанії «Нафтогазвидобування».

Читайте такожГПУ не розкриває місця перебування скандального судді Чернушенка (документ)

Відео дня

«Усі вищенаведені факти вказують на те, що Порошенко разом зі своїми заступниками перетворили президентську вертикаль влади на машину з заробляння грошей для власного незаконного збагачення. За гроші він готовий на все: покрити злочини Кучми, Литвина і Медведчука, захищати ювелірні вироби магазину дружини, сприяти кумі в просуванні інтересів в агросфері, поборотись за газову трубу, тощо. Хіба це те, чим повинен займатись Президент, обраний українським народом?» – написав Віталій Купрій на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат повідомив, що подасть звернення до всіх правоохоронних органів щодо цього.

«Але дійсно ефективним механізмом для притягнення Порошенка до відповідальності була б процедура імпічменту. І вона, на жаль, заблокована зараз владною коаліцією, яка не бажає ухвалення закону «Про тимчасові слідчі комісії», – вважає Купрій. – Вимагаю від всіх народних депутатів заблокувати роботу Верховної Ради до моменту ухвалення законів, які дозволять зняти недоторканість з Порошенка, усунути його з посади та посадити в тюрму за зраду державних інтересів!».