Чаус звернувся до президента Молдови щодо отримання притулку / facebook.com/yevheniya.khudzik

Про це з посиланням на главу Антикорупційної прокуратури Молдови Віорела Мораря повідомляє "Громадське радіо".

Водночас, згідно з повідомленням, Морарь зазначив, що в їхній роботі нічого не змінилося: прокурори все одно готують документи на екстрадицію.

"Його захист надав нам копію звернення до президента Республіки Молдова про політичний притулок. У нас зрозуміла процедура, ми цим займаємось. Ваші прокурори запросили його екстрадицію. Розпочата процедура екстрадиції. В цьому відношенні немає ніяких змін", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Молдову відвезли документи по екстрадиції Чауса

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса під час отримання хабара в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн) за ухвалення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Однак Чаус, скориставшись суддівським правовим імунітетом, залишив територію України. З 12 вересня суддю оголошено у національний розшук, із 11 листопада – у міжнародний розшук.

28 лютого 2017 року суддю Чауса затримали у Молдові. 2 березня суд у Кишиневі заарештував його на 15 діб за незаконний перетин молдовського кордону.