Колишній президент України Леонід КРАВЧУК вважає, що чинний глава держави Віктор ЮЩЕНКО йде на президентські вибори як технічний кандидат лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА.

Про це, як повідомили УНІАН у прес-службі Л.КРАВЧУКА, він сказав сьогодні на брифінгу.

“Завдання ЮЩЕНКА у президентській кампанії 2009 – це чорнити Юлію ТИМОШЕНКО”. – сказав Л.КРАВЧУК.

Відео дня

Він зазначив, що В.ЮЩЕНКО “розпочав свою передвиборчу кампанію „дивно”: будучи чинним президентом, заходився звинувачувати в недоліках всіх і кожного навколо, забуваючи про власну відповідальність”.

“Я дивлюся на його риторику, і те, як він стартував в кампанії, і хочу сказати, що ЮЩЕНКО, як це не сумно, перетворився в помічника ЯНУКОВИЧА, фактично він перетворився в технічного кандидата. Як я собі бачу з його діяльності – його завдання є чорнити Юлію ТИМОШЕНКО щоденно, і таким чином не давати їй перемогти”, - вважає Л.КРАВЧУК.

Він наголосив, що зібрав прес-конференцію, “аби захистити конституційну посаду Президента – адже завдяки діям і промовам ЮЩЕНКА статус Президента знижується до нуля”. “Він не принижує когось – він принижує посаду, статус Президента – мені прикро, що за мовою і культурою він перетворився на технічного кандидата ЯНУКОВИЧА – він думає і діє так само”, - сказав Л.КРАВЧУК і додав: „Я бачу, що створюється справжній фронт технічних кандидатів боротьби проти ТИМОШЕНКО”.