Герега

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення прокурору Києва Анатолію Мельнику стосовно законності рішення, прийнятого на сесії Київради 12 липня, про передачу секретарю Київради Галині Герезі в оренду двох приміщень в Дніпровському та Деснянському районах загальною площею 201,6 кв. м.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі М.Томенка.

Він зазначає, що засоби масової інформації поінформували про прийняте на останньому засіданні Київською міською радою рішення про передачу в оренду двох приміщень для розміщення громадської приймальні депутата Київради від «ГАК» Г.Гереги. Мова йде про 104 кв. м площ на першому поверсі п`ятиповерхового будинку у Дніпровському районі на термін дії депутатських повноважень, але не більше, ніж на два роки (орендна плата за приміщення 50 кв. м. становить 1 грн. на рік, за 54 кв. м - 1,484 тис. грн. (без ПДВ) в місяць) та приміщення загальною площею 97,6 тис. кв. м. в двоповерховому будинку у Деснянському районі строком на один рік (орендна плата за приміщення 50 кв. м. становить 1 грн. на рік, за 47,6 кв. м. - 1,231 тис. грн. (без ПДВ) в місяць).

Відео дня

Віце-спікер наголосив, що секретар Київради є посадовою особою, в прямих інтересах якої було прийнято згадане рішення. На його переконання, прокуратура повинна перевірити законність такого рішення, оскільки, виходячи з чинного законодавства, такі дії міської влади мають прямі ознаки корупційних.

М.Томенко також додав, що “не є таємницею, що Г.Герега балотуватиметься як кандидат від влади до Верховної Ради, а тому таке рішення носить ще й виразно передвиборчий характер, оскільки створюються преференції для кандидатів від влади”.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня заступник Київського міського голови - секретар Київради Г.Герега заявила на брифінгу, що не балотуватиметься на посаду мера Києва, а щодо участі у виборах до Верховної Ради визначиться до кінця місяця.