Сергій Рухадзе

Сьогодні, 13 серпня, в м. Єнакієвому Донецької області відбувається похорон мера Сергія Рухадзе.

Як передає кореспондент УНІАН, на траурну церемонію прощання, яка розпочалася о 10:00 у Палаці культури ім. 40-річчя Перемоги, очікують приїзду Президента України Віктора Януковича.

Офіційно про приїзд Президента до Єнакієвого поки що не оголошували, але все місто буквально оточене міліцією. Перед будівлею БК всю фото- і відеотехніку журналістів ретельно оглядали представники спецслужб за допомогою службових собак. При цьому фотографувати процедуру журналістам заборонили, пославшись на те, що це «режимний об'єкт».

Відео дня

У залі БК біля труни покійного стоїть великий вінок з живих жовто-червоних троянд від Президента України. Поряд – вінок від Адміністрації Президента.

Як повідомляв УНІАН, 11 серпня помер Єнакіївський міський голова С.Рухадзе, який з 8 липня перебував на лікуванні в нейрохірургічному відділенні Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання (колишня назва – лікарня ім. Калініна). За словами медиків лікарні, у С. Рухадзе була важка форма інсульту.

С. Рухадзе народився 9 січня 1958 року в місті Єнакієвому Донецької області.

Вищу освіту здобув у Донецькому політехнічному інституті (1975 – 1980 рр.) за фахом «Автомобілі та автомобільне господарство».

З 1980 року по 1984 рік працював старшим механіком, а потім начальником автоколони № 1, з 1984 року по 2001 рік - директором автобази виробничого об'єднання «Орджонікідзевугілля».

З 2001 року по теперішній час обіймав посаду Єнакіївського міського голови.

С. Рухадзе є земляком і товаришем Президента України В.Януковича.

Свого часу після В. Януковича він очолив у Єнакієвому автобазу ВО «Орджонікідзевугілля».