Колпащиков  провів брифінг перед лікарнею Тимошенко / Фото : mediaport.ua

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому під час брифінгу, що проходив перед медзакладом, наголосив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков.

За його словами, мали змогу особисто пересвідчитися в тому, що камери демонтовані, захисниця Ю.Тимошенко, її донька Євгенія Тимошенко, захисник, народний депутат Сергій Власенко, а також лікуючі лікарі з берлінської клініки «Шаріте».

«В палаті, де вона знаходиться, немає жодної відеокамери. Моніторингова кімната також демонтована. Була можливість зайти у С.Власенка, була можливість, і зайшли, переконалися в цьому Тимошенко-донька, і була можливість й переконалися в цьому німецькі лікарі», - підкреслив І.Колпащіков.

Відео дня

За його словами, також демонтована відеокамера, яка була встановлена в приміщенні, де знаходяться лікарі.

На питання журналістів, чим керувалися працівники пенітенціарної служби, приймаючи рішення про демонтаж відеокамер і моніторингової кімнати, І.Колпащіков сказав: «Керувалися інструкцією, яка вийшла в січні 2013 року».

Як повідомляв УНІАН, 8 січня Ю.Тимошенко розпочала акцію громадянської непокори та відмовилася повертатися до своєї лікарняної палати, доки не буде виконано ряд її вимог, зокрема, й до того часу, поки камери відеоспостереження, встановлені в її палаті, не будуть зняті.

Із 8 січня по 22 лютого Ю.Тимошенко перебувала в приміщенні душової кімнати.

22 лютого під час проекту «Діалог з країною» Президент України Віктор Янукович сказав, що виступає за демонтаж відеокамер у лікарні, де перебуває засуджена Ю.Тимошенко. Того ж дня камери відеоспостереження з палати екс-прем’єра в лікарні були демонтовані, й вона повернулася до своєї палати.