Азаров вважає нелогічним розгляд питання про відставку уряду через 4 місяці його роботи

Про це він заявив під час спілкування з користувачами Facebook.

"Перш за все я хотів би подякувати всім тим, хто сьогодні висловив свою позицію і підтримав уряд України у процесі обговорення ініційованого опозиційними силами питання у Верховній Раді про недовіру уряду. Треба сказати, що ініціатори забули, що лише 4 місяці тому Верховна Рада затвердила прем'єр-міністра і було сформовано новий склад уряду. Таким чином, вони лише через 4 місяці після формування уряду пропонували відправити його у відставку. Складно говорити про логіку", - сказав М.Азаров.

На його думку, майданчик Верховної Ради - це те місце, де можна фундаментально обговорити проблеми розвитку країни, подискутувати про основні структурні реформи. Проте, за словами прем'єр-міністра, всі виступи опозиційних депутатів звелися до банального повторення всього того, що вони говорять на своїх мітингах і що зовсім не відповідає рівню розгляду державних питань.

Відео дня

"Мені довелося сказати, що, на жаль, триває використання таких неприйнятних для цивілізованої дискусії прийомів, як брехня, демагогія, популізм, образи, безпідставні звинувачення. Словом, опозиція у черговий раз продемонструвала украй низький рівень професійної дискусії", - відзначив М.Азаров.

Також він відзначив, що сьогодні уряд у парламенті вперше розповів про Програму активізації економіки.

"Це велика і серйозна програма, яка дозволить здійснити нову індустріалізацію країни. Це перша така програма в історії незалежної України. У цілому більшість у Верховній Раді підтримала уряд, і ми, безумовно, вдячні за це народним депутатам. Ми і надалі працюватимемо разом, прагнутимемо знаходити компроміси з тими, хто хотів би дійсно добра Україні", - відзначив глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 квітня, Верховна Рада не підтримала проект постанови «Про відповідальність Кабінету міністрів України».