Олег Тягнибок

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на засіданні парламенту після того, як виступила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська.

Вона виступала російською мовою і депутати з фракції “Свобода”, протестуючи проти цього, скандували: “українська” і стукали по столах.

На тему: Рибак тішиться, що народні депутати «взялися за розум»

Відео дня

Рибак зацитував народним депутатам норми регламенту, в яких зазначено, що “на пленарному засіданні народний депутат не повинен перешкоджати викладенню або сприйняттю виступів вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону, а також вживати образливі висловлювання та непристойні слова і закликати до незаконних дій”.

Він нагадав, що Верховна Рада може ухвалити рішення без обговорення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарних засіданнях до 5-ти днів.

Спікер сказав, що готовий ставити такі пропозиції на голосування з тим, щоб парламент визначився в даній ситуації.

Лідер фракції “Свобода” Олег Тягнибок почав з місця вигукувати, щоб Рибак зачитав Конституцію, де чітко сказано, що державною мовою є українська і народні депутати в сесійній залі мають виступати саме українською мовою.

Як повідомлялося, фракція “Свобода” в тому випадку, коли в сесійній залі хтось виступає російською мовою, весь час скандує під час виступу: “українська”.