туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляє, що українська влада у питанні звільнення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко "жонглює та затягує час", що може мати негативні наслідки для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Як передає власний кореспондент УНІАН, на брифінгу після завершення дводенного саміту Європейського Союзу у Брюсселі Туск сказав, що "важко уявити" ситуацію, коли Тимошенко "примусово вивезуть за кордон на примусове лікування".

"Досі поведінка влади в Україні була недостатньою і незадовільною. Маємо часом враження, що відбувається жонглювання і гра з часом", - заявив Туск.

Відео дня

На тему: Туск заявив, що звільнення Тимошенко - справа принципу

За його словами, "якщо влада в Україні не зрозуміє, що ця справа має бути вирішена, і щоб це вирішення було прийнятне для Тимошенко, то це може мати негативні наслідки".

Польський прем’єр додав, що "Тимошенко зацікавлена, аби дочекатися (підписання Угоди про асоціацію - УНІАН), вона зацікавлена, щоб зближення України та ЄС стало доконаним фактом. І, напевно, вона була би проти того, аби її ситуація не завадила цьому історичному моменту - зближенню України та Європи".

"Але Польща буде тим локомотивом, який доведе до щасливого кінця - зближення України і Європи," - додав голова уряду Польщі.