Меркель пообщалась с мэрами украинских городов и дала совет Кличко / Фото УНИАН

Київський міський голова Віталій Кличко обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання розвитку місцевого самоврядування і відносин між містами-побратимами Києва у Німеччині.

Про це мер Києва повідомив у коментарі журналістам після зустрічі з канцлером, повідомили УНІАН у прес-службі Кличка. 

“Розмовляли з пані Меркель про Київ, про самоврядування, про контакти з Німеччиною, про проблеми, які існують, і напрямки, в яких ФРН може допомогти, про розвиток відносин між містами-побратимами. Пані канцлер сказала, що звертатиметься до уряду Німеччини і бургомістрів, щоби була більша підтримка України, і ми змогли відчути допомогу в реалізації реформ, на які чекають українці”, - зазначив Кличко.

Відео дня

Мер Києва додав, що візит канцлера Німеччини до української столиці – це гарний сигнал, позиціонування ставлення до України і її підтримка. 

За словами Кличка, Меркель закликала його активно використовувати німецькі контакти для розбудови Києва і впровадження реформ. 

“Пані канцлер звернулася до мене: Віталій, у тебе непогані контакти в Німеччині, тебе всі знають, будь-ласка, використовуй їх. І я, звичайно, це робитиму”, - сказав Київський міський голова. 

Кличко також розповів, що під час зустрічі обговорювалося питання стабілізації ситуації в Україні та припинення бойових дій на сході, між українськими військовими і терористами, яких підтримує влада РФ. 

Мер Києва запевнив канцлера ФРН, що кияни не залишаються осторонь й активно допомагають як військовим, так і мирним мешканцям, які перебувають в зоні АТО. 

“Багато волонтерів, які підтримують нашу армію фінансово, закуповують продукти, ліки. Сформовано декілька батальйонів киян, які зараз на передовій захищають територіальну цілісність і незалежність України”, - наголосив Київський міський голова.

Читайте такожПорошенко анонсував “план Меркель” з відновлення Донбасу - сподівається на 500 млн євро

У зустрічі з канцлером Німеччини також взяли участь мери Запоріжжя, Донецька, Львова, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Читайте такожЯценюк обговорив з Меркель російську агресію та енергетичну безпеку