REUTERS

Як передає РАР, про це польський президент заявив сьогодні під час свого виступу у німецькому парламенті.

"Це стало викликом для цілого континенту, для цілого західного світу. Нападаючи на Україну, Росія вдарила у фундамент демократичної спільноти, їй прав та цінностей, а також в основу цивілізованого світу - повагу до територіальної цілісності держав", - сказав він.

Читайте такожРФ заплатить повільним зростанням економіки та ізоляцією, а не тільки вбитими солдатами - КоморовськийКоморовський зазначив, що Україна не зробила нічого, що могло би виправдати російську агресію.

Відео дня

Президент Польщі назвав "глибоким розчаруванням та викликом" політику, яку обрала Росія та зауважив, що західні держави насправді хотіли би бачити у росіян партнерів.

Читайте такожУ НАТО поки що готові поставляти Україні нелетальне озброєння - Президент Польщі"Нам прикро, що зараз нинішня влада в Кремлі (...) вибрала шлях домінації та побудови своєї значущості не через модернізацію країни та співпрацю із Заходом, але через відбудову у старій версії сфер впливу, використовуючи при цьому мілітарну силу проти своїх сусідів", - сказав глава Польської держави.