Україна офіційно розірвала економічні зв'язки з Сирією: Рада ухвалила рішення / REUTERS

Верховна Рада під час засідання 2 травня ухвалила закони щодо припинення дії угод про торговельне, економічне і технічне співробітництво та торговельне судноплавство між Україною та Сирією, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту закону "Про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом Сирійської Арабської Республіки (САР) про торговельне, економічне і технічне співробітництво" (№ 0195), припинення дії двосторонніх документів між Україною та Сирією пов’язано з підтримкою з боку уряду Сирії російської збройної агресії проти України та розривом дипломатичних відносин з Сирією.

Проектом закону "Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне судноплавство" (№ 0191) пропонується припинити дію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Сирії про торговельне судноплавство, вчиненої 5 червня 2003 року в м. Київ.

Відео дня

Відносини України та Сирії - що треба знати

Україна у зв’язку зі злочинами режиму Асада проти сирійського народу закрила своє посольство у Дамаску у 2016 році, а також в 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві.

Наприкінці червня минулого року Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією через визнання нею "незалежності" тимчасово окупованих російською армією територій Донбасу.

18 березня Україна запровадила санкції проти президента Сирійської Арабської Республіки Башара Хафез аль-Асада.

Вас також можуть зацікавити новини: