Як зберегти часник на зиму в банках - рецепт маринаду / фото ua.depositphotos.com

Таку гостру закуску можна приготувати і залишити на зиму, або пробувати вже зараз. Маринований часник прекрасно поєднується з будь-яким м'ясом, а також з овочами, що в весняно-літній період особливо приємно. УНІАН розповість, як зробити часник маринований на зиму за перевіреною технологією.

Раніше ми говорили про те, після чого садити цибулю і часник, якщо ви хочете самі їх виростити.

Як маринувати часник зубчиками на зиму - рецепт від Клопотенко

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що можна зробити з часником на зиму або як замаринувати його так, щоб вийшло використовувати вже зараз - як закуску для шашлику.

Відео дня

Згідно з рецептом, у вас вийде 7 баночок часнику по 350 мл кожна.

Для приготування гострого частування вам знадобляться:

  • часник - 1 кг;
  • запашний перець - 14 шт;
  • лавровий лист - 7 шт;
  • парасольки кропу - 7 шт;
  • чебрець - 7 гілочок;
  • розмарин - 7 гілочок;
  • кориця - 1 паличка;
  • перець чилі - 1 шт;
  • вода - 1400 л;
  • оцет 9% - 400 мл;
  • сіль - 5 ст. л;
  • цукор - 4 ст. л.

У велику каструлю вилити літр води, висипати 3 ст.л і опустити туди часник, очищений від плівок. Бланшувати 1 хвилину, потім через друшляк злити воду з часнику і перекласти його в ємність з холодною водою і льодом. 

Чебрець, розмарин і кріп промити, висушити паперовим рушником. Корицю розламати на 7 частин, нарізати перець чилі слайсами. Простерилізувати банки і почати викладати в них інгредієнти. У кожній ємності повинні виявитися:

  • 2 запашних перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 парасолька кропу;
  • 1 гілочка чебрецю;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 2 скибочки чилі;
  • шматочок палички кориці;
  • часник.

Далі потрібно приготувати маринад. Для цього вилийте в каструлю 400 мл води, закип'ятіть, додайте 2 ст.л солі. Всипте цукор і знову доведіть до кипіння. Варіть 2 хвилини, потім зніміть з вогню, влийте оцет і перемішайте. Готовим маринадом залийте банки, закрийте кришками і ще раз простерилизуйте 7-10 хвилин. Після цього банки можна буде прибрати в тепле місце, накривши пледом, до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: