Рецепт плавленого сиру з сиру / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

"Янтар" - сир, який знає кожна людина, яка застала епоху Радянського Союзу. Це був найсмачніший продукт з усіх подібних на ринку, зараз його теж можна зустріти в магазині, але ще краще - зробити вдома за "тим самомим" рецептом.

Плавлений сир "Янтар" в домашніх умовах - рецепт

Інгредієнти:

  • 500 гр сиру жирністю 9% або вище
  • 1 куряче яйце
  • 100 гр вершкового масла жирністю 72%
  • 0.5 ч. л соди, солі і цукру
  • 3 ст. л молока
  • спеції та добавки - за бажанням

Починаємо робити сир "Янтар" своїми руками

Відео дня

Для того щоб сир плавлений "Янтар" вийшов саме таким, яким ви його пам'ятаєте, важливо дотримати технологію приготування. Заздалегідь потрібно дістати масло з холодильника, щоб воно стало м'яким. Далі наповнити каструлю водою і довести до кипіння. Подрібнити сир в блендері, якщо він сухуватий - додати молоко. Туди ж вбити яйце, всипати сіль, соду і цукор, додати розм'якшене масло. Саме ця хитрість дозволить вам зробити "той самий" сир "Янтар" СРСР, при порушенні послідовності дій підсумковий результат не буде таким, як вам хочеться.

Далі сирну масу потрібно перекласти в металеву ємність і поставити її на каструлю, створивши водяну баню. Постійно помішувати, прибираючи грудочки - повинна вийти тягуча щільна маса. Будь-які спеції додавайте на свій смак, а щоб плавлений сир в результаті був більш повітряним, додатково збийте його блендером. Коли процес буде закінчено, перелийте сир в заздалегідь підготовлену ємність, змащену вершковим маслом, і залиште остуджувати.

Вас також можуть зацікавити новини: