
Ймовірно, у кожного хоча б раз підсихав лаваш. Після цього лист уже не вийде нормально скрутити в рулет, проте не варто його викидати.
Сьогодні розглянемо різні закуски з лаваша.
- Як приготувати лаваш смажений у клярі
- Ледачий пиріг із лаваша на сковороді
- Лаваш смажений на сковороді з яйцями
Як приготувати лаваш смажений у клярі
Смажений лаваш без начинки - це дуже смачна хрустка закуска, якою можна похрумтіти під час фільму або подавати до різних страв. Щоб приготувати її, беремо:
- лист тонкого лаваша;
- одне яйце;
- одну-дві ложки молока;
- сіль;
- перець;
- олія (рослинна).
Лаваш ріжемо або ламаємо на шматочки. Вони не мають бути надто дрібними - їх будемо поштучно обсмажувати.
Для кляру збиваємо яйце з молоком і спеціями. Шматочки лаваша вмочуємо в кляр і обсмажуємо по кілька хвилин з кожного боку. Дістаємо їх на тарілку з паперовим рушником. Це потрібно, щоб прибрати зайву олію.
Ледачий пиріг із лаваша на сковороді
Хорошим варіантом, що приготувати з лаваша, є ледачий пиріг. Він може бути ситним сніданком або закускою. Для приготування беремо:
- 200 грамів лаваша;
- 130 грамів сметани або йогурту;
- 130 грамів шинки;
- 130 грамів сиру;
- одне яйце;
- трохи зеленої цибулі;
- сіль.
Лаваш ламаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо, а шинку ріжемо на кубики. Змішуємо всі інгредієнти разом. Викладаємо на сковорідку й утрамбовуємо. Готуємо, накривши кришкою, на повільному вогні близько 10 хвилин.
Накриваємо тарілкою, перевертаємо й акуратно повертаємо назад на сковорідку, щоб приготувати інший бік.
Лаваш смажений на сковороді з яйцями
Це проста і смачна закуска. Щоб приготувати лаваш із сиром смажений у яйці, беремо:
- один лист лаваша;
- два-три яйця;
- 100 грамів чеддера або моцарели;
- олію (вершкове масло або олію) для смаження;
- сіль;
- перець;
- зелень.
Лаваш ламаємо на шматочки. Обсмажуємо його на сковорідці з олією до золотистості, перевертаємо, а потім зверху розбиваємо яйця. Посипаємо натертим сиром, приправляємо спеціями.
Готуємо під кришкою на малому вогні близько п'яти хвилин. Орієнтуємося за готовністю яєць. Перекладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.