Смажений тонкий лаваш - це смачна та хрустка закуска / фото ua.depositphotos.com

Ймовірно, у кожного хоча б раз підсихав лаваш. Після цього лист уже не вийде нормально скрутити в рулет, проте не варто його викидати.

Сьогодні розглянемо різні закуски з лаваша.

Як приготувати лаваш смажений у клярі

Смажений лаваш без начинки - це дуже смачна хрустка закуска, якою можна похрумтіти під час фільму або подавати до різних страв. Щоб приготувати її, беремо:

Відео дня
  • лист тонкого лаваша;
  • одне яйце;
  • одну-дві ложки молока;
  • сіль;
  • перець;
  • олія (рослинна).

Лаваш ріжемо або ламаємо на шматочки. Вони не мають бути надто дрібними - їх будемо поштучно обсмажувати.

Для кляру збиваємо яйце з молоком і спеціями. Шматочки лаваша вмочуємо в кляр і обсмажуємо по кілька хвилин з кожного боку. Дістаємо їх на тарілку з паперовим рушником. Це потрібно, щоб прибрати зайву олію.

Ледачий пиріг із лаваша на сковороді

Хорошим варіантом, що приготувати з лаваша, є ледачий пиріг. Він може бути ситним сніданком або закускою. Для приготування беремо:

  • 200 грамів лаваша;
  • 130 грамів сметани або йогурту;
  • 130 грамів шинки;
  • 130 грамів сиру;
  • одне яйце;
  • трохи зеленої цибулі;
  • сіль.

Лаваш ламаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо, а шинку ріжемо на кубики. Змішуємо всі інгредієнти разом. Викладаємо на сковорідку й утрамбовуємо. Готуємо, накривши кришкою, на повільному вогні близько 10 хвилин.

Накриваємо тарілкою, перевертаємо й акуратно повертаємо назад на сковорідку, щоб приготувати інший бік.

Лаваш смажений на сковороді з яйцями

Це проста і смачна закуска. Щоб приготувати лаваш із сиром смажений у яйці, беремо:

  • один лист лаваша;
  • два-три яйця;
  • 100 грамів чеддера або моцарели;
  • олію (вершкове масло або олію) для смаження;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень.

Лаваш ламаємо на шматочки. Обсмажуємо його на сковорідці з олією до золотистості, перевертаємо, а потім зверху розбиваємо яйця. Посипаємо натертим сиром, приправляємо спеціями.

Готуємо під кришкою на малому вогні близько п'яти хвилин. Орієнтуємося за готовністю яєць. Перекладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: