Рецепти бельгійських вафель / фото ua.depositphotos.com

Ніжні золотисті пишні вафлі - дуже популярна у світі страва, яка має безліч варіацій в різних країнах. Найбільш популярними є бельгійські вафлі, які мають хрустку скоринку і ніжну серединку і візерунок з глибоких квадратів. Для їх приготування потрібен недорогий прилад - електровафельниця, в якій тісто запікається за кілька хвилин. Бельгійські вафлі можна подати з фруктами і морозивом, полити солодким сиропом або кремом, а також приготувати солоні вафлі з овочами, м'ясом або яєчнею.

Класичні солодкі бельгійські вафлі

Солодкі бельгійські вафлі рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Борошно - 180 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 230 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.

Яйця розділити на жовтки і білки. Білки прибрати в холодильник, а до жовтків додати цукор і перемішати. Додати ванільний цукор і розм'якшене вершкове масло, влити тепле молоко і добре перемішати. Покласти в тісто розпушувач і додати просіяне борошно, замісити тісто. В охолоджені білки додати дрібку солі і збити до міцної піни.

Білки акуратно вмішати в тісто. Добре розігріти вафельницю і влити тісто, розподілити по всій поверхні вафельниці. Випікати з кожного боку по 2-7 хвилин (залежить від моделі вафельниці). Подавати з варенням, медом або фруктами.

Бельгійські вафлі дієтичні низькокалорійні

Дієтичні вафлі ПП рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Вівсяні пластівці або вівсяне борошно - 250 г
  • Яблуко - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Молоко - 100 мл
  • Сіль - щіпка
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Мед - 1 ст. л.

Яблуко очистити від шкірки і видалити насіння. Банан і яблуко взбити в пюре блендером, влити молоко і вбити яйця. Вівсяні пластівці подрібнити в борошно за допомогою кавомолки або блендера, всипати в тісто, додати сіль, мед і соду. Тісто ретельно перемішати і вилити на добре розігріту вафельницю. Випікати по 3 хвилини з кожного боку.

Солоні бельгійські вафлі з сьомгою і авокадо

Бельгійські вафлі солоні рецепт / фото ua.depositphotos.com

Для тіста:

  • Борошно - 215 г.
  • Крохмаль - 70 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Сіль.
  • Кефір - 350 мл.
  • Молоко - 120 мл
  • Рослинна олія - 5 ст.л.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.

Для подачі:

  • Сьомга слабосолона - 200 г.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Рукола - 4 гілочки.

У великій мисці перемішати борошно, крохмаль, розпушувач, харчову соду і сіль. В іншій мисці збити міксером кефір, молоко, рослинну олію і жовтки з сіллю. З'єднати дві суміші і знову збити міксером. Влити тісто в розігріту вафельницю і випікати згідно з інструкцією з двох сторін.

Сьомгу і авокадо нарізати скибочками, приготувати яєчню. На гарячу вафлю викласти рибу, авокадо і яєчню, прикрасити руколою або базиліком.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram