Бісквіт із полуницею / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Розпочався сезон полуниці, який обожнюють ласуни. У цей період у домівках самі собою з'являються кілограми ягід, які нікуди подіти. Пропонуємо приготувати ароматний пиріг із полуницею до чаю для всієї родини. Ми зібрали два простих і однаково смачних рецепти, які виходять з першого разу.

Шарлотка з полуницею

Інгредієнти:

  • полуниця - 300 г;
  • борошно - 130 г;
  • цукор - 200 г;
  • яйця - 4 шт;
  • розпушувач для тіста - 1 чайн. л.;
  • ванільний цукор - 5 г;
  • сіль - щіпка;
  • цукрова пудра для прикрашання.

Духовку заздалегідь розігрійте до 170°. Підготуйте форму для випічки діаметром 22 см і застеліть зсередини пергаментом.

Відео дня

Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито. Яйця збийте міксером із цукром, ваніллю і дрібкою солі до пишної піни (5-7 хвилин). Потім частинами всипайте борошно в яєчну суміш і щоразу перемішуйте лопаткою. Таким чином замісіть тісто.

Полуницю промийте й очистіть від хвостиків. Великі ягоди розріжте навпіл, а дрібні залиште цілими. У форму для пирога влийте половину тіста, потім викладіть полуницю і залийте рештою тіста.

Випікайте шарлотку приблизно 35-40 хвилин за 170°. Готовність десерту перевіряйте зубочисткою - вона має залишитися чистою. Коли простий пиріг із полуницею готовий, залиште його злегка охолонути і посипте цукровою пудрою.

Випічка з полуницею / фото ua.depositphotos.com

Пиріг із полуницею на сметані

Інгредієнти:

  • полуниця - 300 г;
  • сметана - 250 г;
  • цукор - 120 г;
  • ванільний цукор - 20 г;
  • яйця - 3 шт;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • розпушувач для тіста - 2 чайн. л.;
  • сіль - дрібка.

Яйця збийте міксером або вінчиком, додайте дрібку солі. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще приблизно 5 хвилин до появи пишної піни. Додайте в яєчну суміш сметану та соняшникову олію, ще трохи збийте.

Борошно разом із розпушувачем просійте через сито. Поступово вмішайте в яєчно-сметанну масу і перемішайте, щоб не було грудочок. Полуницю промийте і розріжте навпіл, додайте в тісто. Не беріть більше ягід, ніж зазначено в рецепті, інакше пиріг вийде сирим усередині.

Форму для випічки діаметром 22 см вистеліть зсередини пергаментом. Влийте тісто і поставте десерт у розігріту до 180° духовку. Приблизно через 50 хвилин пиріг із полуницею та сметаною готовий.

Вас також можуть зацікавити новини: