
Новорічне меню - важлива частина свята, особливо з огляду на те, що символ прийдешнього року - Чорний Водяний Тигр - досить вибагливий у гастрономічному сенсі. УНІАН підкаже, що приготувати на Новий рік 2022, щоб і гостей здивувати, і покровителя року не засмутити.
Раніше ми говорили про те, як зробити м'ясний рулет.
- Салат із копченою куркою та кукурудзою
- Копчена курка - салат із грибами
- Салат із копченої курки та корейської моркви
- Салат із копченою куркою та помідорами
Салат із копченою куркою та кукурудзою

- Грудка куряча копчена - 200 г
- Кукурудза консервована - 1 банка (325 г)
- Сир твердий - 150 г
- Огірки - 2 шт. (150 г)
- Морква - 1 шт.
- Майонез - 100 г (за смаком)
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Курячу грудку нарізати соломкою або невеликими кубиками, так само вчинити з огірками. Сир і моркву натерти на крупній тертці. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності, додати кукурудзу, попередньо зливши з неї сік. Полити майонезом, посолити, поперчити і перемішати. Можна, подаючи на стіл, прикрасити петрушкою.
Копчена курка - салат із грибами
- Курка копчена - 100 г
- Гриби печериці - 75 г
- Огірок свіжий - 75 г
- Яйця курячі - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Майонез - 120 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Печериці та цибулю дрібно нашаткувати, викласти на розігріту сковорідку й обсмажити до готовності. Курячу грудку й огірки дрібно нарізати, яйця, зварені круто, натерти на тертці. Викласти інгредієнти шарами: курка, огірки, гриби з цибулею, яйця. Шари між собою обов'язково змащувати майонезом. Залишити в холодильнику на 1 годину, а потім подавати на стіл.
Салат із копченої курки та корейської моркви

- Куряча грудка відварна - 250 г
- Морква по-корейськи - 250 г
- Печериці консервовані - 350 г
- Сир - 150 г
- Яйця відварені - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Оцет 9% - 50 мл
- Майонез - 350 г
Цибулю нарізати півкільцями, залити 50 мл оцту і залишити маринуватися. Курячу грудку нарізати шматочками, викласти першим шаром у ємність і змастити майонезом. Зверху викласти ріпчасту цибулю, потім - гриби і знову змастити майонезом. Яйця натерти на тертці та додати в салат. Змастити майонезом і викласти дрібно нарізану моркву по-корейськи. Наприкінці посипати тертим сиром.
Салат із копченою куркою та помідорами
Для цього салату можна використовувати покупні сухарики або приготувати їх самостійно.
- Куряче філе копчене - 200 г
- Помідори - 180 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Сир твердий - 100 г
- Хліб білий - 100 г
- Яйця - 3 шт.
- Майонез - 100 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений (за бажанням) - за смаком
Якщо ви вирішили зробити сухарики самостійно, пропонуємо наступний рецепт: білий хліб нарізати кубиками, викласти на суху пательню й обсмажувати протягом 8-10 хвилин до золотистої скоринки.
Узяти круглу форму для салату (можна і без неї) і викласти першим шаром копчену курку, нарізану кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнити і викласти другим шаром. Посолити, поперчити, змастити майонезом. Яйця, зварені круто, дрібно нарізати і викласти наступним шаром. Потім додати помідори, також нарізані кубиками, полити майонезом. Посипати салат тертим сиром і заправити майонезом, зверху викласти сухарики.