Як варити каву в турці / фото ua.depositphotos.com

Немає кращого початку дня, ніж чашка ароматної кави. Необов'язково відвідувати кав'ярню або заварювати розчинний напій, щоб насолодитися його смаком. Зварити насичену каву можна самостійно. Для цього знадобиться турка та зернова кава. Звичайно, такі товари коштують недешево, зате у чудовій якості напою ви можете бути впевнені.

Кава для приготування в турці повинна бути найдрібнішого помелу і нагадувати пудру по консистенції. Також потрібно дотримуватися співвідношення кави і води 1:10 для правильної консистенції. Тобто в турку об'ємом 200 мл потрібно взяти 20 г кави.

Поради з приготування смачної кави

  • Багато фахівців вважають, що найкращим сортом для заварювання в турці є арабіка.
  • Для варіння кави краще вибрати мідну турку з вузькою шийкою.
  • Найбільш ароматний напій вийде зі свіжозмелених зерен. Для цього обсмажені зерна потрібно перемолоти в кавомолці безпосередньо перед варінням.
  • Після приготування напою можна додати в нього кілька крапель крижаної води – тоді осад впаде швидше.
  • Для більш насиченого смаку каву після закипання можна прибрати і знову повернути на вогонь 2-3 рази, щоб вона прокипіла кілька разів.
  • Щоб напій зберіг аромат, чашку для кави потрібно попередньо нагріти або обдати окропом.

Як варити каву в турці: покроковий рецепт

У турку всипте каву і влийте холодну бутильовану воду. Вода не повинна бути вище початку горлечка турки. Поставте турку на середній вогонь. Через хвилину каву можна перемішати.

Відео дня

Читайте такожЯк приготувати солянку з ковбасою: прості рецепти ароматного супуДо моменту закипання в турці почне підніматися крема (пінка). Після цього турку потрібно відразу зняти з вогню і розлити каву по чашках. Потім потрібно кілька хвилин почекати, поки кава настоїться, а гуща опуститься на дно. Після цього в напій за бажанням можна додати інші інгредієнти або відразу пити.

Рецепт кави в турці / фото ua.depositphotos.com

Кава в турці – рецепт з секретним інгредієнтом

  • Кава мелена – 2 ч. л.
  • Вода – 120 мл.
  • Коричневий цукор – 1 ч. л.
  • Щіпка солі.

У турку засипати каву, цукор і сіль. Сіль розкриває смак і аромат напою. Перемішати інгредієнти. Влити холодну воду не вище рівня початку носика турки. Поставити каву на середній вогонь. Через кілька хвилин в каві почне підніматися пінка.

Як тільки пінка почне "тікати", турку потрібно зняти з вогню і почекати, поки пінка спаде. Потім повернути каву на вогонь і почекати, поки пінка знову підніметься. Знову прибрати турку. Чим міцніше каву ви любите, тим більше разів потрібно прибирати і повертати на вогонь турку.

В кінці варіння в турку влити ложку крижаної води. Почекати дві хвилини і вилити напій в чашку.

Вам також може бути цікаво: