У Мінінформполітики почали складати список антиукраїнських сайтів / vk.com/vkfsto

У Міністерстві інформаційної політики України вже почали складати список антиукраїнських сайтів. Про повідомили у прес-службі відомства.

За словами глави Мінінформполітики Юрія Стеця, було створено робочу групу, яка працювала над аналізом правових норм українського законодавства, що забороняють поширення інформації, яка становить загрозу національним інтересам України. 

Читайте такожПорошенко затвердив Доктрину інформаційної безпеки України для боротьби з пропагандою РФ

Відео дня

"Ми створили звіт правових норм, які містяться в різних законодавчих актах і Кримінальному кодексі України, що регламентують й чітко визначають інформацію, яка є забороненою для поширення. На підставі цих норм ми оцінюємо матеріали, що розповсюджуються окремими сайтами і тим самим створюють загрозу національним інтересам України, розпалюють міжнаціональну ворожнечу або закликають до порушення конституційного ладу", - наголосив заступник міністра Дмитро Золотухін.

Зазначається, що робота над списком конкретних сайтів здійснюється під грифом "Для службового користування" з метою запобігання спекуляціям з боку російських та проросійських медіа та спецслужб.