Перше фото, зроблене системою VIIRS \ NOAA-21

NASA та Національна служба США з супутникової інформації про навклишнє середовище опублікували перші знімки, зроблені системою VIIRS.

Ця система розміщена на супутнику NOAA-21, який запустили 10 листопада з космічної бази Ванденберг, передає Голос Америки.

Зображення поєднує супутникові знімки Землі, зроблені за добу з 5 на 6 грудня. На фото можна розгледіти лазурові ділянки води в Карибському морі, дим від пожеж на полях на півночі Індії.

Відео дня

Як зазначили у Національній службі з супутникової інформації про навклишнє середовище, система VIIRS надає важливу інформацію щодо навколишнього середовища, зокрема щодо стану криги, хмар, пилу, врожаю, стану океанів і температури їх поверхні, що важлво для передбачення ураганів.

Найбільш важливими для спостережень є супутники, що рухаються від одного полюсу Землі до іншого. "Серед найважливіших - знімки над Аляскою, - зазначив професор Каллурі. - Там, найкращі зображення надають супутники, які рухаються між полюсами".

Дослідження космосу

У грудні 2022 року марсохід місії InSight від NASA надіслав прощальне селфі з червоної планети, незабаром він залишить її. Там він знаходився з 2018 року. 

За час роботи марсохід підтвердив, що на Марсі є сейсмічна активність.

Вартість місії становила $850 млн. У листопаді 2022 року стало відомо,що агентство NASA незабаром завершить місію Mars InSight.

Вас також можуть зацікавити новини: