Клих не отримує листи від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць / фото radiosvoboda.org

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що український політичний в'язень Станіслав Клих, незаконно засуджений в Росії, скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці та підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри.

Про це український омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Денісова зазначила, що від утримуваного в Російській Федерації політв’язня Станіслава Клиха надходять тривожні новини.

Відео дня

Читайте такожУ РФ стверджують, що політв'язень Клих має задовільний стан здоров'я та обстежень не потребує

"Його мама Тамара Клих повідомила, що стан здоров’я її сина погіршується, а ніякої необхідної медичної допомоги він не отримує. Нещодавно його помістили до лікарні, проте відразу повернули до в’язниці", - розповіла омбудсмен.

"Станіслав скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри. Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни", - заявила Денісова.

Також матір Клиха повідомила про те, що він не отримує листи від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць.

"Я терміново звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для забезпечення Станіслава Клиха належною медичною допомогою та відповідним лікуванням, а також щодо дотримання права на спілкування", - наголосила Денісова.

"За останні два місяці це вже третє моє звернення до неї щодо забезпечення дотримання прав Станіслава. Чекатиму на відповіді", - наголосила Денісова.

Читайте такожУ політв’язня Клиха значно погіршився стан здоров'я і є підозра на рак - Супрун

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Денісова повідомила, що радник президента РФ, голова ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайло Федотов у листі до неї заявив, що Клих має задовільний стан здоров'я і обстежень не потребує.

Раніше Денісова вже закликала російську владу негайно провести медичну діагностику та лікування хвороб політв’язня Клиха.

У 2016 році українців Миколу Карпюка і Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні.

Клих заявив, що ніколи не був у Чечні. Про проблеми зі здоров'ям, зокрема, з психічним станом Клиха, неодноразово повідомляли адвокати і правозахисники.

Українця утримують у колонії в Челябінській області.