Також прийнято рішення про відсторонення прокурора від посади на два місяці \ Фото УНІАН

Приморський районний суд Одеси заарештував прокурора Білгород-Дністровської місцевої прокуратури, затриманого 7 квітня за хабар у розмірі $10 тис.

Читайте такожВ Одесі суддю затримали під час отримання $2,5 тисяч хабара

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, 10 квітня розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно співробітника Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області. Чоловікові інкримінують низку статей Кримінального кодексу. Зокрема, ч. 3 ст. 190 ("шахрайство"), ч. 4 ст. 27 ("співучасть у злочині"), ч. 2 ст. 15 ("замах на злочин") і ч.3 ст. 368 ("хабар").

Відео дня

Як встановив суд, підозрюваний вимагав від фігурантів кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення квартир, $10 тис. За хабар прокурор обіцяв вирішити питання про можливість зміни їм запобіжного заходу - з тримання під вартою на домашній арешт.

«Суддя прийняв рішення щодо прокурора застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 1 млн грн», - повідомили в суді.

Також прийнято рішення про відсторонення прокурора від посади на два місяці.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня в Одесі затримали співробітника Білгород-Дністровської прокуратури при отриманні хабара в $10 тис. 

За словами прокурора Одеської області Олега Жученка, співробітника прокуратури викрито в ході розслідування діяльності ОЗУ, яке привласнювало квартири громадян.

Як зазначив Жученко, співробітник прокуратури «допомагав» вирішувати питання про повернення вилучених коштів і зміну запобіжного заходу ватажкові ОЗУ.

Під час проведення заходів з документування корупційної діяльності, правоохоронці виявили арсенал зброї (577 одиниць), що належить ОЗУ. Вилучено 7 реактивних протитанкових гранат «РГД-22», 8 тротилових шашок, електродетонатори, підствольний гранатомет тощо.