Порошенко подписал указ о допуске военных США к проведению учений в Украине / Фото УНИАН

Американські військові будуть тренувати інструкторів для Національної гвардії України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив президент України Петро Порошенко під час зустрічі із активом Чернігівської області в облдержадміністрації.

За словами Порошенка, учора він підписав відповідний указ про допуск американських військових до проведення навчань на території України.

Відео дня

"Це не просто навчання – 290 найкращих американських спецпризначенців тренуватимуть інструкторів Нацгвардії, які розповсюдять досвід серед українських військовослужбовців", - сказав президент.

Читайте такожАваков анонсував дату прибуття американських інструкторів в Україну

Крім того, Порошенко висловив сподівання, що будуть залучені до навчань і військовослужбовці інших країн, аби "брати найкраще з того досвіду, який вони мають".

Глава держави також повідомив, що на сьогодні уже укладено близько 87% контрактів, запланованих на рік, у військово-промисловій сфері. Оборонні підприємства завантажені роботою 24 години на добу.

"Мобілізований, підготовлений, одягнений і нагодований український воїн, має мати найкраще озброєння", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях».

Указом президента дозволяється допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях підрозділи збройних сил США, держав-членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру", Польщі з озброєнням, військовою технікою, кораблями, підводними човнами, літаками та вертольотами на строки та в кількості, затверджені указом.