Слідчі ДБР влаштували обшук у Звіробій / фото УНИАН

Слідчий ДБР, оперативні співробітники Служби безпеки України та бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» проводили обшук у квартирі волонтерки Марусі Звіробій (Олени Біленької).

Початок слідчих дій транслювала у Facebook сама Звіробій.

Читайте такожПідозри для Порошенка і Федини: Рябошапка утримався від анонсів

Відео дня

Правоохоронці прийшли у квартиру волонтерки разом з понятими і показали їй ухвалу суду, якою надано дозвіл на проведення слідчих дій.

Трансляція припинена, оскільки слідчий вимагав від Звіробій та інших присутніх віддати мобільні телефони.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня народний депутат від «Європейської солідарності» Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю президента.

Федина і Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій. «Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», – сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту.

26 листопада слідчі ДБР направили до Генпрокуратури проекти повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Депутата підозрюють у погрозі вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).