Активісткам погрожують, їх залякують, на них нападають і вбивають, наголошують в Amnesty International / фото УНІАН

Жінки-активістки, котрі опікуються захистом прав людини, потерпають від спрямованого на них безпосереднього насильства, а також зазіхань сексуального характеру.

Про це йдеться у доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International, пише DW.

Активісткам погрожують, на них здійснюють напади, криміналізують їхню діяльність та позбавляють життя, оскільки вони виступають на захист прав жінок, пояснив генеральний секретар AI.

Відео дня

Читайте такожПід час протестів в Ірані загинули понад 100 осіб – Amnesty International

Згідно з доповіддю, до жінок-правозахисниць не тільки частіше застосовують насильство, ніж до їхніх колег-чоловіків, вони також частіше переживають вороже ставлення з боку їхніх партнерів чи родичів.

Вони можуть стати жертвами домашнього насильства через, наприклад, розуміння поняття "честь" у культурному просторі, в якому вони діють. Ще більшим є ризик застосування насильства, якщо жінка-правозахисниця належить до групи, яка дискримінується.

Amnesty International закидає урядам країн, що, попри відповідну резолюцію ООН, вони не вживають належних заходів для захисту жінок-активісток, а в деяких країнах політики самі вдаються до тиску на правозахисниць.