Юлія Кузьменко / REUTERS

Суддя Печерського районного суду Києва Світлана Шапутько відмовила адвокату підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року лікарки Юлії Кузьменко у відводі судді Сергія Вовка.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат однієї з підозрюваних заявив відвід судді Вовку

Як передає кореспондент УНІАН, в обґрунтуванні відводу адвокат Кузьменко Владислав Добош заявив, що Вовк «перебуває на гачку в Генеральній прокуратурі, оскільки притягувався до кримінальної відповідальності та має особисту зацікавленість у розгляді цієї справи».

Відео дня

Також він додав, що упередженість Вовка полягає в тому, що він відмовився долучити як свідків колишнього чоловіка Кузьменко та її керівника у лікарняному закладі.

В свою чергу суддя Шапутько зазначила, що законних підстав для відводу Вовка немає, а твердження адвоката про упереджене негативне ставлення Вовка до підозрюваного є суб’єктивним враженням адвоката.

Нагадаємо, судді Вовку було заявлено відвід під час обрання запобіжного заходу ще одного підозрюваному у цій справі Андрію Антоненку.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

За версією слідства, саме Кузьменко заклала вибухівку під автомобіль журналіста.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.