Поліцейські патрулюватимуть територію поблизу церков та храмів \ Фото УНІАН

У Києві у Великодню ніч правоохоронці чергуватимуть біля 179 релігійних споруд, де проходитимуть служіння.

Читайте такожУ Мукачеві на Великдень усі церкви зачинять на карантин

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, для підтримання правопорядку буде залучена достатня кількість поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Відео дня

Правоохоронці чергуватимуть поблизу 179 культових споруд, розташованих на території столиці, та заступлять на службу біля цих об’єктів з вечора 18 квітня.

Пріоритетним завданням поліцейських під час запланованих заходів буде профілактична робота з вірянами і контроль за дотриманням громадянами карантинних обмежень.

Столичні правоохоронці зустрілись з представниками церков та священнослужителями різних релігійних організацій. Поліцейські наголосили на дотриманні вимог чинного законодавства щодо запобігання поширення на території України COVID-19, а також мирного проведення заходів.

Як заявив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Києві Олександр Пивовар, 18 та 19 квітня у 179 релігійних спорудах міста будуть проходити служіння з нагоди святкування Великодня, але у зв’язку з карантином - без прихожан.

«Поліцейські патрулюватимуть територію поблизу церков та храмів, аби підтримати правопорядок і попередити можливі порушення протиепідемічних заборон. Крім того, працівники поліції діалогу будуть проводити активну превентивну роботу, наголошуючи громадянам на необхідності свідомого дотримання правил карантинних обмежень з метою зниження ризику поширення коронавірусу. Сподіваюся, що всі з порозумінням будуть ставитися до встановлених заборон і нам вдасться на належному рівні забезпечити громадський порядок та не допустити грубих порушень. Бережіть себе, своїх близьких, рідних та не наражайте їх на небезпеку», - заявив Пивовар.