Біля храмів будуть чергувати близько 22 тис. військових Нацгвардії та поліцейських \ фото УНІАН

Вихідними і, безпосередньо, на Великдень 19 квітня біля церков та храмів будуть посилено стежити за дотриманням карантинних обмежень патрулі поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте також"Багато хто зненавидів би": головний санлікар розповів, чому церкви не закрили на карантин

У разі виявлення свідомого порушення правил, правоохоронці обіцяють українцям жорсткі покарання. Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" сказав голова Нацполіції Ігор Клименко.

Відео дня

За його словами, у разі виявлення порушення, поліцейські будуть спочатку проводити профілактичну бесіду. Але, якщо громадяни не візьмуть до уваги зауваження, їх чекає покарання.

"Найближчі вихідні будуть чергувати, безпосередньо, біля храмів близько 22 тис. військових Нацгвардії та поліцейських. Поліцейські будуть дійсно спочатку проводити роз'яснювальну, профілактичну роботу. Але хочу одразу сказати, що життя та здоров'я наших громадян для нас на першому місці, тому якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості наших громадян, поліція буде вдаватися до достатньо жорстких заходів", - пояснив Ігор Клименко.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що від того, наскільки українці будуть дотримуватись карантинних обмежень на Великодні свята, залежатимуть терміни їх продовження. За його словами, кожен з громадян розуміє, що "цьогоріч доведеться змінювати традиції" і "робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації".