REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу в парламенті.

Луценко нагадав, що Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, в якому “крім інших подій театру бойових дій, досліджуються обставини та причини Іловайської трагедії, яка мала місце у серпні 2014 року”.

Читайте такожМатіос розповів, які підрозділи покинули Іловайськ без бою

Відео дня

“Органи прокуратури, наскільки це дозволено Кримінальним процесуальним кодексом, максимально відкриті та прозорі для суспільства в частині висвітлення ходу та результатів розслідування проваджень, особливо, таких резонансних, як це”, - сказав генпрокурор.

За його словами, наразі на завершальному етапі перебуває проведення судової комплексної комісійної військової експертизи, закінчення якої очікується у першій половині серпня.

“На основі документів експерти встановили, хто і як командував військами на даному напрямку. Хто віддавав накази і хто не віддав життєво-необхідних наказів. Експерти завершують свою роботу”, - додав Луценко.

Як повідомлялося, в кінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області.

Читайте такожЛуценко заявляє, що разом зі слідчими вивчить матеріали по Іловайську

Російські військові обстріляли коридор, по якому по домовленості повинні були виходити українські бійці. Українські військові понесли значні втрати. За офіційними даними, загинули 366 українських військових отримали поранення 249, 128 взяті в полон і 158 зниклих безвісти.

Разом з тим парламентська ТСК з розслідування трагедії оцінює загальні втрати українських військ у 1 тис. людей. Крім того, сили АТО за час боїв під Іловайськом втратили військової техніки майже на 300 млн грн. За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків і військ РФ під час боїв під Иловайском перевищувала 16 тис. осіб.