Українці підтримують свою армію

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаської облдержадміністрації, Канівський союз ВДВ та Канівський полк Міжнародного союзу козацтва оголосив збір продуктів для 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка дислокується в Житомирській області. Наразі ця бригада перебуває поблизу м. Генічеськ (Херсонська обл.) на кордоні з Автономною Республікою Крим.

Першими на заклик про допомогу відреагували три сільради Канівського району, які привезли близько 2,5 тонн продуктів: картоплю, сало, консерви. До збору допомоги військовим долучилися канівські підприємці, жителі міста Канів та Канівського району. Жінки приносили також шкарпетки і рушники. Загалом для вояків зібрано більше шести тонн продуктів і 3 тис. грн. За ці кошти придбали речі першої необхідності. ДП «Канівський лісгосп» і ТОВ «Канівський механічний завод» відправили для 95-ої окремої аеромобільної бригади дрова. ПрАТ «Миронівська птахофабрика» надала 300 л дизпалива, канівський підприємець виділив вантажівку. Вантаж до самої військової частини супроводжували представники Канівського союзу ВДВ.

Читайте такожУкраїнці перерахували армії вже понад 60 мільйонів гривень

Відео дня

Як розповів голова Канівської ГО «Союз ВДВ» Костянтин Анісімов, «військові виглядали дуже стомленими. Проте вони зраділи й дякували за допомогу. Наразі вони найбільше потребують амуніції, включаючи каски, воєнну оптику, бронежилети, ліхтарі».

Канівський союз ВДВ та Канівський полк козацтва взяли постійне шефство над бригадою. Наступний рейс з допомогою планується на початку квітня.