Луганск продолжают обстреливать / vk.com/lugansk_city

Обстановка в Луганську продовжує залишатися критичною, впродовж тривалого часу люди живуть в умовах відсутності світла, води і зв'язку.

Читайте такожУ Луганську та Іловайську йдуть бої, у районі Маріуполя сили АТО мінують територію - Тимчук

Як повідомила УНІАН прес-служба міської ради, за інформацією жителів, обстрілювати місто стали менше, проте щодня відбуваються нові руйнування житлових будинків і об'єктів інфраструктури Луганська. Так, городяни повідомляють про обстріл території в районі універмагу «Дитячий світ» і Центрального ринку, про займання і руйнування будівлі меблевої фабрики по вулиці Лутугинська.

Відео дня

За повідомленнями луганців, у місті видають гуманітарну допомогу, проте одержують її ті, хто в змозі під обстрілом дістатися до місць її розповсюдження і вистояти в черзі.

Продукти, медикаменти і паливо в місто, як і раніше, не поставляють. Завдяки місцевому виробнику і електрогенераторам щодня у продажу є хліб. Проте через те, що людям не виплачують зарплати, пенсії та соціальні виплати, у них закінчуються гроші.

Читайте такожТерористи блокують підвезення в Луганськ української гуманітарної допомоги

Незважаючи на збройні протистояння в Луганську, працівники комунальних служб роблять все можливе для того, щоб вивозити з території житлових кварталів сміття. Також здійснювалися спроби ремонту пошкоджених тролейбусних контактних мереж, проте робота фахівців зводиться нанівець через чергові обстріли і влучення боєприпасів.

Зберігається критична ситуація з відсутністю в місті води. У зв'язку зі зниженням температури повітря на вулиці гострим стає питання похолодання у квартирах, в яких вибито шибки.