Годжес зазначив, що такі заклики були "погано продуманою політикою" / фото УНІАН

Колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Годжес заявив, що Україна має не звертати уваги на заклики Вашингтона не атакувати дронами по російських нафтопереробних заводах. За його словами, українські військові мають право захищати себе та робити все, що потрібно. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Україна має атакувати будь-яку ціль, яку вона хоче атакувати як частину захисту свого народу та своєї території", - наголосив Годжес.

Генерал запевнив, що Україна продовжить робити все, що їй потрібно для своєї оборони та захисту населення. Годжес зауважив, що був схвильований, коли побачив, що радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван та інші представники уряду країни заявили або ж припустили, що Україна не може бити по такій інфраструктурі РФ. 

Відео дня

"Я закликав би український уряд не враховувати це, і здається, що в останні кілька тижнів це дійсно зникло, тому що це була погано продумана політика. І я не чую, щоб про це далі говорили", - підкреслив військовий. 

Атаки на російські об'єкти: останні новини

Як писав УНІАН, в ніч проти 2 травня у Росії заявили про атаку дронів. Так, вночі Орловську область атакували безпілотники, у деяких населених пунктах зникла електрика. 

"На місці події працюють оперативні служби, усуваються наслідки атаки, відновлюється електропостачання", - повідомив губернатор області Андрій Кличков.

Також повідомлялось, що у Росії дрони українських розвідників атакували Рязанський НПЗ. Зазначається, що обстріл стався близької третьої години вночі 1 травня. Спочатку було чути гул, а потім кілька вибухів. 

Вас також можуть зацікавити новини: