Київський "Охматдит" отримав медичне обладнання від ТРЦ Respublika Park / фото прес-служби компанії

Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" МОЗ України отримала сучасне стоматологічне та урологічне медичне обладнання у рамках благодійної ініціативи до Національного дня Австрії.

За підтримки ТРЦ Respublika Park, парку розваг Neopolis і посольства Австрії для маленьких пацієнтів закупили педіатричний цисто-уретроскоп STORZ KARL STORZENDOSKOPE та стоматологічну установку Dentix.

У лікарні "Охматдит" щороку надають допомогу близько 20 тисячам малюків. За словами лікарів, заклад постійно потребує оновлення медичного обладнання, адже запорукою успішного лікування є своєчасна та якісна діагностика. А наявна стоматологічна установка за багато років використання морально і фізично застаріла, цисто-уретроскоп взагалі вийшов з ладу.

Відео дня

Придбання обладнання ініціювала австрійська компанія Trafin - інвестор ТРЦ Respublika Park, з нагоди національного свята Австрійської Республіки, яке відзначається 26 жовтня. Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні доктор Арад Бенкьо спільно з представники ТРЦ Respublika Park передали "Охмадтиту" техніку для покращення надання висококваліфікованої медичної допомоги, згідно зі світовими стандартами.

"Ми надаємо свою допомогу Україні в різних аспектах. Наша Конституція обмежує можливість надавати військову підтримку, але ми активно допомагаємо в гуманітарній сфері. І звісно, що тут дуже багато людей потребують медичної допомоги. Тож ми надаємо нашу підтримку саме цій галузі. Завдяки співпраці з ТРЦ Respublika Park ми маємо таку змогу", - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні доктор Арад Бенкьо.

Компанія Trafin підтримує українців з початку повномасштабного вторгнення. Благодійна організація Austrian Aid Community (ААС), заснована інвестором ТРЦ Respublika Park, об'єднує підприємців та компанії з усієї Австрії для збору коштів на гуманітарні потреби. Завдяки пожертвам, зібраним ААС, близько 5 тисяч вимушених переселенців у Відні отримали необхідну допомогу, та десятки тонн гуманітарних вантажів із товарами першої необхідності були відправлені до України.

"Наша команда з ТРЦ Respublika Park не вперше відвідує Охматдит з благодійними ініціативами. Для нас вже стало доброю традицією організовувати дитячі свята для маленьких пацієнтів, які проходять лікування в Охматдит. Ми впевнені, що сьогоднішня спільна ініціатива разом із посольством Республіки Австрія в Україні допоможе багатьом маленьким українцям", - сказав керуючий ТРЦ Respublika Park Олексій Сав'як.

Як зазначили представники "Охмадтиту", нова стоматологічна установка значно покращить надання висококваліфікованої медичної допомоги та знизить страх маленьких пацієнтів при відвідуванні стоматолога. А цисто-уретроскоп - життєво необхідне обладнання при діагностиці та лікуванні у новонароджених немовлят хвороб сечової системи. Цей прилад дозволяє проводити як обстеження хлопчиків та дівчаток, так і необхідні медичні маніпуляції та хірургічні втручання.

Довідка.

Trafin Consulting und Entwicklungs GmbH - компанія, яка заснована у Відні у 2013 році та працює у сфері нерухомості. Trafin є частиною T&F - диверсифікованої групи компаній, що належить родині Толстунових, які живуть і працюють в Австрії вже друге покоління. T&F володіє акціями в кількох країнах та активно працює у сферах розробки проєктів, торгівлі сировиною та сільськогосподарськими товарами, нерухомості, ІТ та консалтингу. Група T&F є вагомим учасником інвестиційного сектору української економіки. Серед клієнтів групи: Centerra Gold, Kapsch TrafficCom, Samsung C&T, RWA Raiffeisen та інші.