Жінки вийшли на марш на знак солідарності \ Денис Прядко

Марш солідарності з білоруськими жінками пройшов у центрі Києва. Мітингувальники зібралися на Майдані і пройшлися до білоруського посольства на Михайла Коцюбинського, 3. 

Читайте такожУ Мінську ОМОН жорстко затримав учасниць "жіночого маршу" (фоторепортаж)Серед основних вимог мітингувальників - відставка Олександра Лукашенка, а також справедливе розслідування дій білоруської міліції проти мітингувальників, передає 5 канал.

Крім того, українки хочуть таким чином звернути увагу міжнародної спільноти на ситуацію в Білорусі. Кажуть, акція носить виключно мирний характер.

Відео дня

За словами жінок, акції є щотижневими, а наступну акцію на підтримку білорусів вони запланували вже на завтра.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.