Скрипник проведе перший офіційний матч біля керма Зорі / фото: ФК Зоря

25 липня луганська "Зоря" на виїзді проведе перший матч у другому раунді кваліфікації Ліги Європи проти чорногорській "Будучності". Поєдинок пройде в Подгориці на стадіоні "Под Горіцем".

Дивіться на УНІАН пряму онлайн відео трансляцію матчу Будучность - Зоря.

Початок зустрічі - о 21:45.

Відео дня

З чистого аркуша

В останні роки "Зоря" претендувала на роль третьої сили в чемпіонаті України, але минулий сезон вийшов не дуже вдалим, тому керівництво відправило у відставку головного тренера Юрія Вернидуба.

На його місце прийшов Віктор Скрипник - дуже авторитетний фахівець, який встиг попрацювати з "Вердером" у Бундеслізі та привести "Ригу" до чемпіонства і завоювання Кубка у Латвії.

Луганчани вже брали участь навіть у груповому етапі Ліги Європи та встигли поборотися із самим "Манчестер Юнайтед" на "Олд Траффорд", тому команду не можна назвати новачком. Головна проблема - відсутність ігрової практики.

Підопічні Скрипника в Чорногорії проведуть свій перший офіційний матч в сезоні. До цього були лише товариські ігри. У колективу цілий ряд новачків, які тільки нещодавно поповнили клуб.

Остання товариська гра луганчан відбулася 18 липня, коли "Зоря" розібралася з "Маріуполем" з рахунком 3:1.

Будучность - Зоря: де дивитися матч кваліфікації Ліги Європи

"Будучность" - невідомість

У минулому чемпіонаті Чорногорії команда стала другою, відставши від чемпіона на дев'ять очок.

Великих грошей у клубу немає, тому залишається комплектуватися власними вихованцями, а легіонери приїжджають сюди в основному з країн колишньої Югославії.

Сезон в Чорногорії аналогічно поки не стартував, але перевагою можна назвати той факт, що команда Бранко Брновича вже стартувала у першому раунді кваліфікації ЛЄ, перемігши естонський клуб "Нарва-Транс" (2:0 і 4:1).

Саме головний тренер - єдина зірка "Будучності" сьогодні. Спеціаліст п'ять років тренував збірну Чорногорії та навіть вивів команду у плей-офф відбору на Євро-2012.

Будучность - Зоря: прогноз букмекерів на матч кваліфікації Ліги Європи

Досвід і впізнаваність - на боці гостей

У минулому сезоні "Зоря" у третьому раунді кваліфікації зуміла пройти португальську "Брагу" - 1:1, 2:2. Той результат здавався дуже несподіваним, адже суперник був дуже сильний і вмотивований.

Потім були два поєдинки плей-офф з німецьким "Лейпцигом" і гідні результати, попри виліт - 0:0, 2:3. У Німеччині українці в якийсь момент навіть повели в рахунку і потім утримували нічию, але перед самим фінальним свистком втратили путівку в груповий етап.

Як ми писали вище, луганчани за останні роки зуміли заявити про себе в Європі та навіть грали на "Олд Траффорд". Про чорногорців нічого подібного сказати не можна. Можна згадати хіба що сезон 2016/17, коли вдалося в Лізі Європи вдома обіграти "Генк" з рахунком 2:0 (перша гра - перемога "Генка" 2:0) і перевести матч у серію пенальті, але там бельгійці вже взяли верх.

Практично у всіх інших випадках "Будучность" вилітала вже після першої стадії єврокубка, не показуючи абсолютно нічого.

Орієнтовні склади

"Будучность": Драгоєвич, Вучич, Міліч, Дамьянович, Больєвич, Бакич, Божович, Міркович, Миїч, Іванович, Перович

"Зоря": Шевченко, Тимчік, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Чайковський, Арвеладзе, Хомченовський, Кочергін, Громов, Будківський

Слова перед матчем

Головний тренер "Зорі" Віктор Скрипник:

"Очікуємо зустрічі з якісним суперником. Вони в сезоні провели дві офіційні гри. А у нас були лише товариські матчі. Завжди є хвилювання. Не знаєш ще, як команда, як кажуть, "стоїть на ногах". Офіційних ігор, повторюся, у нас не було. Передстартове хвилювання відчуваю не тільки на собі, а і на команді. Але без нього було б ще гірше. Гра нас радує, і ми хочемо добре зіграти".

Півзахисник "Зорі" Ігор Чайковський:

"Певне передстартове хвилювання перед грою є, але воно не дуже сильне. Повинна бути дисципліна на полі. Ми повинні бути відповідальними у багатьох моментах. Коуч вимагає від нас, а ми повинні виконувати. Всі намагаємося виконати установку головного тренера. Уболівальники суперника? Сильно, думаю, підтримка не вплине. Нам не звикати грати на виїзді".

Арбітр

Судити зустріч буде італійський рефері Массіміліано Ірраті.