Анастасія Архипова виграла чемпіонат України в жіночому одиночному катанні / prosportua.com

У Києві завершився чемпіонат України з фігурного катання, де протягом двох днів визначилися чемпіони у всіх видах програми.

У змаганнях танцювальних дуетів після ритмічного танцю конкурували Дар'я Попова і Володимир Бєліков (64.13) з чемпіонами Олександрою Назарова і Максим Нікітін (63.26). Але Нікітін, як виявилося, отримав травму, повідомляє ProSport.ua.

“Він запевнив мене, що все буде добре і ми готувалися вийти на лід з довільною програмою, – сказала Назарова. – Але за ніч нога розпухла і Максим змушений був поїхати в лікарню, щоб пройти МРТ. Про виступ вже не могло бути й мови".

Відео дня

В результаті дует знявся зі змагань, а Попова і Бєліков виграли золото, хоча в отстутствие основних конкурентів виступив непоказний. "На жаль, не змогли зібратися після нічних переживань за Максима, обидва дуети пов'язує тісна дружба", – прокоментувала тренер переможців Галина Чурилова.

Срібло виграли Юлія Жата і Ян Луковський, які набрали в сумі 143.40 бали. Третє місце посіли кияни Аліса і Владислав Лупашко Хоменский з результатом 67.17.

У парному катанні змін у порівнянні з короткою програмою не сталося. Софія Нестерова і Артем Даренский захистили чемпіонський титул, хоча падав і Артем і його партнерка. Але запас міцності був занадто великий – 138.18 бали. “Я не зміг адаптуватися до київського льоду. Він для мене незвичайний, більш м'який, ніж у Дніпрі. Тому й сталися помилки", – сказав Артем.

Друге місце у підсумку посіли Вікторія Бичкова та Іван Хобта (130.11). Бронза у Софії Голіченко та Івана Павлова (121.45).

Що стосується чоловічого одиночного катання, то тут перемогу здобув киянин Іван Шмуратко. Якщо в короткій програмі він випередив Андрія Кокуру менше ніж на бал, то за довільну Шмуратко отримав 126.37 балів, а 15-річний конкурент – тільки 109.56. І це незважаючи на низку невдач при виконанні потрійних стрибків.

В сумі Шмуратко набрав 186.12, Кокура – 168.91. Бронза дісталася харків'янину Михайлу Лейбі - 155.10.

Останнім пунктом програми було жіноче одиночне катання. Чемпіонка, по суті, була зрозуміла заздалегідь вже за підсумками першого дня. Анастасія Архипова вже тільки по одній технічній оцінці випередила найближчу переслідувачку на цілих 20 балів. А коли змагання завершилися, то відрив склав майже 40 балів.

Киянка набрала в сумі 179.30 бали, а срібна призерка – Анна Іванченко з Одеси – 139.45. Володаркою бронзової медалі стала ще одна киянка Марина Жданович (137.01).