Перезавантаження раз на тиждень буде хорошою профілактикою для роутера / фото ua.depositphotos.com

Найчастіше головною причиною поганої або нестабільної роботи Wi-Fi-роутера є неправильне його розміщення в квартирі чи будинку. Однак буває, що роутер просто "втомлюється" і його потрібно перезавантажити – у такий спосіб усуваються тимчасові помилки і поліпшується загальна продуктивність мережі.

Багато користувачів помилково вважають, що невелика коробочка для роздачі інтернету не вимагає якоїсь особливої уваги і може працювати в режимі нон-стоп. Однак це не так  – роутер іноді все-таки необхідно перезавантажувати.

Для початку переконаємося, що роутер розміщено правильно:

Відео дня
  • Перш за все, переконайтеся, що ваш маршрутизатор встановлено на достатній висоті від підлоги. Це дозволить сигналу поширюватися більш рівномірно. Якщо роутер розташований на підлозі, значна частина енергії буде по суті йти в землю.
  • Важливо уникати перегороджування роутера предметами або розміщення його поруч з іншими електронними пристроями. До них, зокрема, відносяться, холодильники з мікрохвильовками.
  • Також роутери не рекомендується ставити в безпосередній близькості від акваріума.

Однак іноді посилити сигнал Wi-Fi навіть при правильній установці роутера не виходить – в такому випадку рекомендується виконати перезавантаження за правилом "10 секунд". Його суть полягає в тому, що після того, як ви вимкнули роутер з розетки, потрібно почекати 10 секунд для повного перезавантаження пристрою, а потім можна знову включити роутер в мережу.

Цей метод перезавантаження дозволяє тимчасово усунути проблеми з сигналом Wi-Fi (якщо такі є) і поліпшити його якість, оскільки він перезапускає всі робочі процеси. 

Попри свої компактні розміри, роутер мало чим відрізняється від того ж смартфона. У ньому теж присутній аналог оперативної пам'яті, яка поступово заповнюється, а продуктивність починає падати. Тому цей гаджет теж вимагає особливої уваги.

Як часто потрібно перезавантажувати роутер

Як правило, перезавантажувати роутер слід в разі необхідності, коли проявляються очевидні проблеми. Однак нічого страшного, якщо ви будете робити це з метою профілактики, щоб не допустити накопичення великого числа помилок.

Загалом, досить відправляти роутер на перезавантаження хоча б раз на тиждень. Такий підхід допоможе знизити частоту появи проблем, пов'язаних з роутером.

Перезавантаження раз на тиждень буде хорошою профілактикою для роутера / фото ua.depositphotos.com

Втім, іноді навіть попри правильну установку обладнання і перезавантаження, поганий сигнал Wi-Fi нікуди не дівається – скоріш за все, в цьому випадку пора задуматися про покупку нового роутера. 

Річ у тім, що у багатьох вдома стоять старі роутери, що працюють на частоті 2,4 ГГц. Однак технології відтоді істотно просунулися, тому, як варіант, варто розглянути заміну старого роутера на більш сучасний з підтримкою стандарту 802.11ах на 5 ГГц, також відомому як "Wi-Fi 6". Прибавка до швидкості точно гарантована.

Раніше УНІАН розповідав, як покращити свій Google Chrome, увімкнувши два налаштування. І ділилися лайфхаком, який дозволяє дуже круто зберегти заряд на телефоні.

Вас також можуть зацікавити новини: