Як часто потрібно перезавантажувати смартфон: проста звичка може обернутися купою плюсів / фото ua.depositphotos.com

При активному користуванні смартфоном ми рано чи пізно стикаємося з ситуацією, коли гаджет починає гальмувати, зависати чи просто поводитися дивно. Якщо ваш телефон не падав і не кидався у воду, то найчастіше ця проблема містить програмний характер і вирішується простим перезавантаженням.

Водночас як показує практика, перезавантаження також корисна як профілактичний захід, особливо якщо у вас старий або слабкий смартфон. Пояснюємо, чому перезавантаження важлива процедура для будь-якого мобільного гаджета і чому її не варто ігнорувати. 

Коли може виникнути така необхідність

Почнемо з того, що перезавантаження не обмежується простим вимиканням і включенням. Це також важлива процедура, яка очищає оперативну пам'ять від "сміття", припиняє виконання всіх фонових процесів, а також – в окремих випадках – застосовує внесені зміни.

Відео дня

Ви, можливо, помічали, що після встановлення свіжого оновлення смартфон автоматично перезавантажується. В іншому випадку нововведення можуть не набрати чинності і ними не можна буде користуватися. 

Тому, замість того, щоб "ритися" в налаштуваннях в пошуках проблеми, краще спочатку витратити 20-30 секунд на перезавантаження свого смартфона. Тим паче від вас більше нічого не потрібно. Досить просто вимкнути його, включити і далі займатися своїми справами.

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон

На відміну від комп'ютерів або ноутбуків, смартфони та інші мобільні гаджети дуже рідко перезавантажуються, оскільки більшу частину часу вони знаходяться в режимі очікування.

Експерти рекомендують проводити процедуру перезавантаження хоча б раз на тиждень. Вона допоможе звільнити пам'ять від тимчасових файлів, уникнути накопичення сміття і підвищити загальну продуктивність пристрою. Крім того, перезавантаження може допомогти виправити деякі тимчасові помилки і глюки, які можуть виникати при роботі смартфона.

На питання, що краще – перезавантаження або відключення – особливої різниці немає, оскільки обидві процедури практично не відрізняються за своїм алгоритмом дії. До речі, аналогічна процедура актуальна і для планшетів. 

Що буде зі смартфоном, якщо його взагалі не перезавантажувати

Є користувачі, які не перезавантажують смартфон зовсім або роблять це дуже рідко. На це у кожного можуть бути свої причини, але найважливіше те, що якщо ви бажаєте зберегти продуктивність свого гаджета на високому рівні, цю процедуру не можна ігнорувати. Інакше:

  • ризикуєте "зістарити" акумулятор завчасно, оскільки деякі додатки будуть продовжувати працювати у фоновому режимі;
  • в процесі роботи смартфона можуть виникати тимчасові помилки і глюки в операційній системі або додатках – звідси і підвисання;
  • для повноцінного встановлення оновлень і зміни налаштувань смартфонові потрібно примусове перезавантаження, інакше нововведення не наберуть чинності і ними не можна буде користуватися.

Отже, хоч перезавантаження не потрібно кожен день, регулярне виконання цієї процедури – хоча б раз на тиждень – допоможе підтримувати оптимальну продуктивність і стабільність вашого смартфона.

У 2023 році камери смартфонів стали набагато досконалішими. При цьому якщо виставити правильні налаштування, то можна отримувати якісні знімки навіть якщо у вас зовсім вже бюджетна модель.УНІАН розповідав про налаштування в смартфоні, які допоможуть зробити круті фотографії.

Також ділилися простим лайфхаком, який дозволить рідше заряджати ваш смартфон. Також ця функція дозволить швидше зарядити телефон, та й в цілому знайде безліч застосувань в повсякденному житті.

Вас також можуть зацікавити новини: