Чому телефон став повільно заряджатися: п'ять озможних причин / фото ua.depositphotos.com

Іноді виникає ситуація, коли смартфон починає розряджатися дуже швидко, хоча він був куплений не так давно. Ба більше, навіть після "нічної зарядки" пристрій на ранок заряджено тільки наполовину.

Якщо ви помітили, що ваш смартфон заряджається повільніше, ніж зазвичай, причини цього можуть бути найрізноманітніші. Але є п'ять найімовірніших, усунути які не складе труднощів.

№1. Неоригінальний зарядний пристрій

Найпростіша причина, по якій смартфон так довго заряджається, криється в банальній зміні зарядного адаптера. Можливо, ви просто використовуєте чужий зарядний пристрій з недостатньо високою силою вихідного струму.

Відео дня

Тому, перед тим, як переходити до інших рекомендацій, переконайтеся, що ви використовуєте для зарядки оригінальні або сумісні зарядні пристрої, які відповідають вимогам вашого пристрою.

№2. Проблеми з портом

Чисто теоретично в порт зарядки вашого смартфона могла потрапити пил, бруд, вода та інші предмети. Як результат, контакти піддалися окисленню, а на них утворилися мікротріщини. Крім того, при частому використанні зарядки контакти можуть стертися – все це знижує швидкість заряду.

Якщо проблема не зникає заміною зарядного адаптера та кабелю, можливо, варто перевірити стан зарядного порту та, якщо необхідно, звернутися до фахівця для ремонту.

№3. Використання телефону під час зарядки

Часто відбувається так, що поставивши телефон заряджатися, ми продовжуємо ним користуватися, тим самим перегріваючи батареєю і сповільнюючи час зарядки.

Природно, в деяких ситуаціях, зокрема для здійснення важливих дзвінків або відправки повідомлень, можна скористатися телефоном навіть якщо пристрій знаходиться на зарядці. Проте, бажано за можливості уникати такої практики.

№4. Пошкодження батареї

Через це апарат може швидко розряджатися і повільно заряджатися. Крім того, пошкоджена батарея може призвести до відчуття, що смартфон став "товще". Сильне нагрівання пристрою в процесі заряду і розряду також може вказувати на пошкодження батареї.

№5. Смартфон морально застарів

Якщо смартфоном користуватися постійно, то з часом його акумулятор і сам пристрій можуть почати деградувати. Негативний вплив спричиняють також перегріви, переохолодження і падіння смартфона. У такій ситуації єдиним рішенням може стати заміна пристрою на нове.

Раніше УНІАН розповідав, чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити. Незалежно від його масштабу непотрібних апдейтів не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення існуючої версії системи. 

Також ділилися порадами, як правильно зберігати старий телефон, яким ви більше не користуєтеся. Оскільки далеко не завжди власники чинять розумно, складуючи їх в шафі або коробці. 

Вас також можуть зацікавити новини: