Як правильно зберігати старий смартфон: важливі нюанси / фото REUTERS

Серед усіх технологічних пристроїв, які ми маємо вдома, – смартфони, є, мабуть, одними з тих, які найважче підтримувати в робочому стані. Все тому, що вони легко виходять з ладу, якщо не використовуються постійно, оскільки їх компоненти не здатні "виживати" в деяких ситуаціях.

Якщо ви купили новий телефон, але плануєте зберегти старий як запасний варіант на майбутнє, потрібно врахувати кілька важливих моментів. Оскільки далеко не завжди власники чинять розумно, складуючи їх в шафі або коробці. 

Як правильно зберігати старий телефон – важливі моменти

  • Рекомендується зарядити телефон на половину перед тим, як відправити його "на пенсію". Бажано на 50-80%, щоб уникнути глибокого розряду.
  • Також не варто зберігати телефон в тому місці, де він може отримати пошкодження, наприклад, на полиці з інструментами або поруч з магнітами або іншими джерелами електромагнітних полів.

    Відео дня
  • Важливо не допускати занадто низьких або високих температур: згідно з документом підтримки Apple, iPhone можна зберігати в діапазоні від -20 до +45 градусів Цельсія. З огляду на, що акумулятори інших смартфонів мають аналогічний хімічний склад, то це правило також застосовується до них.

  • Уникайте місць з підвищеною вологістю.

Ну, і найголовніше  – час від часу перевіряйте стан смартфона: достатньо просто увімкнути його й залишити увімкнених на кілька хвилин. Такі дії рекомендується виконувати 2-3 рази на рік.

Зберігати його найкраще в тому ж вигляді, в якому він був придбаний: в оригінальній коробці. У разі відсутності такої, слід взяти захисну плівку для екрана та чохол, щоб уберегти пристрій від можливих пошкоджень й ударів.

Врахуйте, що тим старший пристрій, тим складніше буде знайти відповідний компонент для ремонту в разі поломки, тому рекомендується знайти застарілим гаджетам нові сценарії використання. Раніше УНІАН зібрав топ-5 варіантів використання старого смартфона. Деякі ідеї можуть бути досить несподіваними.

Також розповідали, як змусити старий або слабкий смартфон працювати швидше. Підходять вони як для Android-пристрої, так і айфонів.

Вас також можуть зацікавити новини: