WhatsApp відредизайнив мобільний додаток для iOS та Android / фото Meta

Розробники WhatsApp оновили дизайн мобільного додатка для iPhone і Android. Практично всі нововведення засновані на побажаннях користувачів месенджера, яким не подобалася навігація або колірна палітра.

Насамперед розробники вирішили відмовитися від зелених фонів і плашок, віддавши перевагу використанню фірмового кольору як акценту для значків сповіщень і кнопок. Темна тема також зазнала змін – кольори стали контрастнішими і похмурішими, що має "зменшити напругу очей в умовах недостатньої освітленості".

Найбільше зміни помітні в Android-клієнті, де панель вкладок перемістили в нижню частину екрана, подібно до iPhone. До того ж нововведення торкнулися ілюстрацій, які стали більш округлими і контурними, а також анімацій і шпалер для чату.

Відео дня

Редизайн мобільного застосунку вже з'явився в апдейті для iOS і Android, але оновлення поширюється поступово – на це може знадобитися від 1 до 3 днів.

Уперше за кілька років WhatsApp отримав новий дизайн – вже можна оцінити

Нещодавно у WhatsApp з'явилася функція "безпарольного" входу на iPhone. Пізніше обіцяють додати ще кілька фішок: розшифровка голосових повідомлень (у Telegram вона платна), швидкий обмін файлами з людьми поблизу і підтримка анімованих стікерів.

А найближчим часом через WhatsApp можна буде писати користувачам Telegram, Discord і не тільки. У бета-версію застосунку вже додали сумісність з іншими месенджерами. Цю фішку розробили через антимонопольний закон ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини: